Het weer in Brugge


  Other location? Cityname followed or not by
a comma and the country code.
(For example: Paris or Paris,FR)


Weerstation Brugge, BE

© & beheerder : Bart Standaert       

Brugge, BE
10 Jun 2023
@ 12:06 CEST

05:32 22:00
Card image cap
helder tot licht bewolkt
28.3°C
Temp. Feels like 28.7°C

98º
3 Bft

6 m/s - 21 km/u
Max: 30 km/u
 10.000 m

 1014 hPa

 49%
Strandwater - Beachwater - Eau de plage - Strandwasser : 15ºC

Loading data from external source
Tijdsweergave in UTC               !! Hevige regen : kan ook gepaard gaan met buiige regen en/of onweer.                             ☛ Meteogram vernieuwen
 

Vrijdag 9 juni 2023
********************
Regionale hittegolf in de maak?
Wanneer spreken we van een landelijke hittegolf: Het KMI spreekt van een landelijke hittegolf wanneer de maxima in Ukkel gedurende minstens 5 opeenvolgende dagen tenminste 25 graden halen, waarbij op minstens drie dagen ten minste 30 graden gehaald wordt.

Maar het is niet omdat Ukkel niet aan de voorwaarden voldoet dat het elders niet kan. Dan spreken we van een regionale hittegolf.

In het zuidoosten van de provincie stijgt het kwik al een paar dagen boven de 25°C. Met de verwachting die er zit aan te komen van mogelijk 3 dagen van 30°C en meer is de kans daar reëel dat het aan de voorwaarden voldaan wordt. Aan de Kust bijvoorbeeld zal het niet tot een regionale hittegolf komen.

Vandaag zonnig met na de middag iets meer hoge bewolking. De maxima worden rond 16-17 uur bereikt. Die schommelen rond 24 graden aan zee, 28-29 graden in het midden en rond 30 graden in het zuidoosten. De wind waait zwak tot matig uit het oosten. Na de middag aan zee een zeebriesje maar niet meer zoals de voorbije dagen/weken. Rond 20 uur vanavond is het nog aangenaam warm en ook vannacht blijft het kwik net onder de 20 graden schommelen.

Morgen wordt bakken en braden en wordt het op veel plaatsen tropisch. Opnieuw zonnig met na de middag wat wolkenveldjes. Maxima morgen overal tot 29-30 graden. Ook aan zee zal het kwik niet ver onder de tropische grens liggen. De wind is de hele dag zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. De eerst voorziene buien zijn van de weerkaarten verdwenen.

Zondag wordt een herhaling van zaterdag. Zonnig en temperaturen die richting 29-30 graden stijgen. Ook de wind waait zwak tot matig uit het oosten. Alleen is er iets meer kans op een plaatselijke bui maar die is eerder aan de kleine kant.
Geniet van het weekend! Voldoende drinken en goed smeren :D
© Koekelare.be

Deze info wordt U aangeboden dankzij Om deze site te optimaliseren maken we gebruik van cookies. Daarmee volgen we het internetgedrag binnen onze websites, meten we het bezoektrafiek en delen we informatie via social media. Door gebruik te maken van deze site gaan we ervan uit dat u daarmee akkoord gaat. We verzamelen geen persoonlijke informatie.
Nu: 1 •  Vandaag: 11
  • Totaal sinds 15 sept 2021 : 183.848